BG

15 неща, които мъжете трябва да знаят за бременните си жени

15 неща, които мъжете трябва да знаят за бременните си жени


Мъжете обикновено са объркани, когато става въпрос за бременност. Може да си мислят, че правят нещата правилно, но в крайна сметка да грешат и да разстройват бременните си съпруги.
Ако жена Ви е бременна и имате чувството че вървите по яйчени черупки около нея, трябва да се въоръжите - със знание!
Нека ви разкрием какво точно трябва да знаят мъжете за бременността:


1. Тя е гладна, нахранете я:
Да, вие знаете, че Вашата съпруга има нужда от повече храна от обикновено. Затова заредете дома с леки закуски.


2. Не я критикувайте за промяната във външния й вид.
Никога не й казвайте колко е наедряла. Тя знае това. Може и да не Ви го казва, но е супер чувствителна относно промените в тялото й. Не я натъжавайте допълнително. Просто кажете "Изглеждаш прекрасно, скъпа!"


3. Мозъкът на бременната не е мит:
Добре, жена Ви може никога да не ви е споделяла това, но хормоните на бременността контролират нейния мозък. Тя ще забравя къде е оставила ключовете за колата - просто игнорирайте този факт. Не се тревожете, нещата ще се върнат постарому, когато бебето се появи.


4. Сексът няма да навреди на бебето:
Но това не означава, че жена Ви ще има желание за това! Съобразете се с нейните променящи се сексулани нужди. Някои жени стават хиперсексулани, докато са бременни, други губят интерес.


5. Тя има нужда повече от възглавници, отколкото от Вас:
Не го приемайте твърде лично! Разбира се, че тя Ви обича! Но, когато се чувстваш като кит, последното нещо от което имаш нужда е друг човек в леглото ти. Затова кротко се оттеглете на дивана, докато жена Ви спи с любимата си възглавница.


6. Тя няма да се счупи:
Жена Ви е просто бременна. Не се е превърнала в стъклена чаша! Отнасяйте се с нея внимателно, но не преигравайте.


7. Бременността е за нея:
Да, Вие сте развълнуван, че ще ставате родител, но тя е тази, която преживява промените по време на бременността. Позволете й да бъде център на вниманието.


8. Не питай, просто го направи:
Ако жена Ви настоява за епидурална упойка, не я питайте " Сигурна ли си?". Извикайте вместо това доктора. Всичко, което трябва да направите е да изпълнявате желанията й!


9. Родилната зала:
Съпругата Ви е тази, която решава кой да бъде до нея по време на раждането. Ако тя Ви помоли да бъдете наоколо, чудесно. Ако ли не, не се сърдете.


10. Тя е уморена, не мързелива:
Представете си Вашето тяло да се уголеми тройно. Представете си да стоите буден през нощта, докато малкото нещо човърка из стомаха Ви. Е, жена Ви изпитва всичко това и много повече. Тя е уморена. Не го бъркайте с мързел.


11. Да,тя има нужда от тези прищявки:
Бременността е сурова. Тялото на жена Ви е различно сега. И това боли. Така, че ако Ви помоли за десети масаж на коремчето през нощта, просто го направете. Ако тръгнете да се оплаквате, спомнете си през какво минава тя.


12. Женските консултации са важни:
Те са най-важното нещо когато говорим за това, какво трябва да знаят мъжете за бременността. Може би за Вас тези посещения са само губене на време. Не й казвайте това. Просто бъдете с нея докато тя се радва и рони някоя друга сълза, докато гледа малкото нещо в корема си по време на видеозона.


13. Тя е свръхемоционална заради хормоните , не го споменавайте:
Ако я видите да бърше сълзи след гледане на глупав филм, не споменавайте хормоните. Тя го знае - просто не го правете предмет на обсъждане.


14. Тя е права:
Приемете, че тя е права, ако искате мир вкъщи!

  
15. Тя е уплашена:
Бременността може да е най-естественото нещо на този свят, но за съпругата Ви е плашещо. Промените в тялото й, родилните мъки, раждането, грижата за безпомощното новородено - това са нещата, които правят безсънни нощите на жена Ви. Не казвайте само "всичко ще бъде наред", дръжте ръката й, бъдете един екип.
Най-важното, научете се да се смеете. Бременността и грижата за бебето ще променят Вас, съпругата Ви, бракът ви. Ще отнемат много от иначе перфектната ви връзка. Доброто чувство за хумор е нещото, което ще ви помогне да оцелееете.
Надяваме се, че Ви е харесала нашата статия за това какво трябва да знаят мъжете за бременността. Ако сте баща новобранец, споделете с нас как помогнахте на жена си да победи дуела с бременността.


Бременността е период, през който жената става изключително чувствителна, емоционална, да не кажем дори и леко капризна.

прочети още

Създаването на семейство не е лесно решение. Трябва да намериш правилния партньор, с който искаш да имаш деца, и двамата трябва да сте финасово подготвени за поемане на нова отговорност и да сте напълно готови да приемете възходите и паденията на професията родители.

прочети още

Здравият сън е изключително важен по време на бременност, но редица фактори като нарастващото бебе, разширяването на бедрата, болките в кръста и увеличаването на стреса засягат качеството на съня ви. А знаехте ли, че всички тези грижи на бременността могат да бъдат заобиколени с помощта на възглавница за бременни? Да, тази възглавница е чудесно решение, тъй като облекчава всякакъв дискомфорт и Ви помага да се насладите на почивката.

прочети още