BG

Мечтаният сън на бременните, или как една възглавница може да направи чудеса

Мечтаният сън на бременните, или как една възглавница може да направи чудеса

Какво представлява специалната възглавница за бременни?


Тя осигурява мека опора на променящите се извивки на Вашето тяло по време на сън и прави желаната поза комфортна, особено в последните етапи на бременността, когато спането по гръб и корем става почти невъзможно. Възглавницата е със специално разработена форма, подкрепяща цялото тяло. Нуждата от нея настъпва, когато бременността започне да нарушава съня Ви.

 

Предимствата да използвате такава възглавница

Възглавницата за бременни помага да наместите перфектно Вашето тяло, осигурявайки опора на бедрата, врата, гърба, раменете и краката. Нейният дизайн позволява да си почивате в полу-фетална позиция, която е най-препоръчвана от докторите. Ето и някои от ползите на възглавницата за бременни:

 

Спомага за правилната циркулация на кръвта в тялото

Докторите обикновено препоръчват на майките да спят на една страна, за да улеснят циркулацията на кръв. Но дори и тази позиция става неудобна с нарастването на корема. Възглавницата за бременни в този случай осигурява мека опора, която може да бъде нагласена спрямо нуждите на тялото.

 

Предотвратява болките в тялото

Интензивната болка и скованост в гърба, шията, бедрата, коленете и краката е много позната по време на бременност. Проучванията показват, че 50%-80% от жените изпитват гръбначни болки, които продължават дори и след бременността.  Ако и Вие страдате от някакъв вид болка в гръбнака или таза, възглавницата за бременни е най-доброто облекчение.

 

По дълъг сън

Можете да победите стреса и болките по време на бременност , ако си почивате и спите достатъчно. Колкото повече и по-пълноценно си почивате, толкова сте по-здрави и добре подготвени за предстоящото раждане.

 

Полезна и след раждането

След раждане може да използвате възглавницата по време на кърмене, като си осигурите удобна поза с нейна помощ, така че бебето да засуче правилно. Животът Ви значително ще се облекчи, докато кърмите.

 

Кога да започнем да използваме възглавница за бременни?

Няма точно определено време кога да започнете да я използвате, но обикновено около 20та гестационна седмица може наистина да усетите удобството от нея. Тъй като коремът нараства в този период, започват да се появяват различните болки по тялото и нуждата от такава възглавница е налице.

 

Защо възглавницата за бременни, обхващата цялото тяло е най-подходяща за Вас?

Тя осигурява комфорт от главата до петите. Подходяща е за спане по гръб и на една страна. За да се наместите добре, поставете глава по средата на U извивката и обхванете с крака страничната издължена част на възглавницата. По този начин се елиминира натиска от крака върху корема. Нямате нужда от никакви допълнителни възглавници. Можете да я ползвате на леглото, на дивана, дори на земята, а още един голям плюс е, че след раждане тя влиза в употреба за кърмене, за обграждане на бебето и дори за удобство на малкото дете.
А много често и татковците се възползват от предимствата на възглавницата, като си намират удобна поза за гледане на телевизия.


Бременността е период, през който жената става изключително чувствителна, емоционална, да не кажем дори и леко капризна.

прочети още

Създаването на семейство не е лесно решение. Трябва да намериш правилния партньор, с който искаш да имаш деца, и двамата трябва да сте финасово подготвени за поемане на нова отговорност и да сте напълно готови да приемете възходите и паденията на професията родители.

прочети още

Ако жена Ви е бременна и имате чувството че вървите по яйчени черупки около нея, трябва да се въоръжите - със знание!

прочети още